Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segerstaplaren på bättringsvägen

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Minnestads Dubai. Här i Mattias Djuses träning. Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

Som tre- och fyraåring inledde Minnestads Dubai karriären lovande med fem segrar på nio starter. Därefter har dubbla skador hindrat framfarten, men nu rapporteras hingsten vara på bättringsvägen igen.

Publicerad:

Med tre raka segrar på imponerande sätt var Minnestads Dubai (e. Ready Cash) spelad till storfavorit i Sommartravets final i Rättvik 2016. Väl där blev det dessvärre galopp och sedan dess har inte den numera femårige hingsten synts till på tävlingsbanan. Nu är han dock påväg tillbaka och sedan i slutet av augusti står han på Mantorps Jesper Hedqvists träningslista.
– Hästen åkte på dubbla skador i böjsenorna och blev sedan friskförklarad, men åkte på samma skada igen. Han gick sedan hemma hos uppfödaren och vilade fram till att jag fick in honom i träning, säger Jesper Hedqvist.

Vad är planen med honom nu?
– Först och främst kommer han att avelsvärderas på Solvalla nästa fredag. När han kom till mig gjorde vi ett ultraljud och efter det fick han skritta ett par veckor. Nu har vi börjat jogga med honom lite lätt och allt ser fortsatt bara bra ut. Benet ser fint ut och det är bara att hålla tummarna för att det fortsätter att göra det.

Vad är tanken på sikt?
– Vi kommer att ta det vackert med hästen. Skulle han slå upp skadan igen är det färdigt... Men vi vill ge honom en rejäl chans och vintern kommer helt att gå till uppbyggnad av benet. Det skulle kunna bli aktuellt med start till våren eller sommaren om det vill sig väl och vi håller tummarna för att det ska lyckas. Det är en jäkla häst.

Minnestads Dubai har hunnit med att göra nio starter, han har tagit fem segrar och sprungit in 282.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.