Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segrade efter dramatik

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

Prix de Mehun Sur Yevre (€50.000) blev minst sagt dramatisk. Svenskfödde Speed Delicious diskvalificerades efter målgång och segern gick istället till Björn Goop-tränade Ochongo Face.

Publicerad:

Tre svenskfödda hästar ställde upp i Prix de Mehun Sur Yevre och segern gick till Ochongo Face (e. Kiss Francais) och Franck Ouvrie, tränad av Björn Goop, efter att Speed Delicious (e. Fast Photo) diskvalificerats som etta i mål.

I det första skedet tog Boogie Boy (e. Saxo de Vandel) hand om ledningen, men släppte kommandtot till American Jet (e. Quaker Jet) en bit in i loppet som öppnade första 600 meterna efter 1.09,3. Ledningen släpptes sedan till Showmar (e. S.J.'s Photo) som fortsatt höll uppe tempot på loppet, första 1600 gick efter 1.12,3.

Speed Delicious drog tåget i tredjespår 1000 meter före mål och landande först utvändigt om ledaren med 600 meter kvar till mål. Hästen var också först över mållinjen, men diskvalificerades efter att ha kört ihop med en konkurrent i sista sväng.

Segern gick istället till Ochongo Face som avslutade bra i efter en sista kurva i vida spår.

Med i loppet var också Fabrice Souloy-tränade King Sir Kir (e. Make It Happen) som avslutade bra till tredjeplats tillsammans Franck Nivard.

Ochongo Face tjänade 22.500 euro i och med segern och gick i mål på 1.12,1a/2.100 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.