Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Selin: "Absolut det roligaste vi gjort i våra liv"

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Daniel Selin och Fredrik Fransson var i Kanada och körde lopp på Fraser Downs. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Näst på tur i Travrondens nya grepp, Helgintervjun, är Bollnäsamatören Daniel Selin. För en vecka sedan var han tillsammans med Fredrik Fransson i Kanada och körde ett flertal lopp på kanadensiska Fraser Downs.

Publicerad:

Berätta lite om äventyret!
– Det var absolut det sjukt roligaste vi har gjort i hela våra liv. Allt var några snäpp värre om man jämför med Sverige. Allt från att gå på NHL-hockey till att köra lopp och se Vancouver Island. Det var grymt och jag längtar tillbaka redan. 

Hur var det att tävla på Fraser Downs?
– I första loppet satt vi bara och gapade och undrade vad alla höll på med, men sedan förstod vi att det kördes för fullt redan från början i alla lopp. Jag var tvåa i ett av loppen, men det var jäkligt tight. Jag kände att det var klart redan 200 kvar och slutade driva på min häst. Hästarna där borta är vana med att man driver hela vägen och det var nog det jag torskade på att jag inte gjorde. Men upploppstriden var häftig och då hade jag adrenalin, det kan jag lova. 

Vilken NHL-match såg ni?
- Vancouver mot Washington. Det var en riktig upplevelse och inte alls som hockeyn här hemma. Det är show och det görs väldigt mycket för publiken. Där har travet lite att lära.

Vad blir nästa äventyr för er?
– Vi har ingenting annat äventyr planerat just nu, men jag har bestämt mig för att åka tillbaka dit ganska snart. Jag fick verkligen mersmak.

Hur är läget hemma i stallet för dagen?
– Vi har ett par ettåringar hos Fransson som vi sålt ut i andelar som är riktiga löften. Sedan har jag Närby Panik som blivit riktigt bra, han hade en halsinfektion senast vilket var tråkigt för annars hade han nog vunnit det loppet. Nu siktar vi in oss på amatörfinalen på Bergsåker den 11 december och det tror jag att han kan vinna. Han är så pass bra.

Vad tänker du om framtiden inom travet?
– Det är svårt att säga. Det rullar på, men jag har bestämt mig för att aldrig bli proffs i alla fall. Jag och Fransson har bestämt oss för att alltid kämpa för amatörerna för att de ska få mer rättvisa mot proffsen. Vi vill visa att vi kan leverera lika mycket som proffsen och det tycker jag att vi gör. Vi vill visa att licensen bara är en bokstav.

Till sist, V75 med jackpot idag, hur lyder ditt mest spännande drag?
– Spitcam Jubb i sista. Jag väljer att ta rygg på Broberg som också är amatör.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.