Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Semester för Some Summit

Foto: MARIA HOLMÉN
Some Summits ägare Eva Stjernström Richter och Valle Richter Foto: MARIA HOLMÉN

Toppstoet Some Summit har lämnat Veijo Heiskanen och gått hem till ägarna för semester. Vilket är samma upplägg som hästen hade för ett år sedan.

Publicerad:

Some Summit (e. Dream Vacation-Graceland Summit) hade en kort säsong 2016 som innehöll fyra starter. Hon inledde med två femåringslopp för ston som gav en vinst och ett andrapris. I augusti var hon mycket tapper tvåa i European Championship for Mares, det vill säga i EM för ston, bakom Anna Mix. Säsongen avslutades med andraplats i Sto-SM. Totalt tjänade Some Summit 800.000 kronor under femåringssäsongen och nu har hon lämnat Veijo Heiskanen för att gå hem till ägarna Stall Stjärnängen.

- Some Summit är hemma på Gotland igen. Hon var väldigt pigg när vi släppte ut henne i morse och här får hon röra sig i hagen som hon vill. Hästen behövde semster och hon ska få vara här några månader, berättar delägaren Eva Stjernström Richter.

Upplägget är precis som för ett år sedan. 2015 lämnade Some Summit Veijo Heiskanen i november och återgick till Åbytränaren i mars.

- Hästen var sliten och det var framför allt EM-loppet på Solvalla som var tufft. Jag tror inte att hon var så glad när hon startade i SM, fortsätter Eva.

Some Summit har totalt gjort 22 starter (6-6-2) och tjänat nästan 2,4 miljoner kronor. Hos Veijo Heiskanen har hästen vunnit sex av nio starter och den främsta meriten är givetvis fjolårets fullträff i Stochampionatet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.