Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Ser ut som jag gjorde innan"

Foto: HANOLD/ALN
Karin Nilsson. Foto: HANOLD/ALN

Nästan en månad har gått sedan Bergsåkerlärlingen Karin Nilsson blev sparkad i ansiktet.
På måndag gör hon comeback i stallet.

Publicerad:

Proffstränaren Markus Pihlströms tränaransvariga – Karin Nilsson – hamnade den 23 mars i skottgluggen för en sparkande häst i ett av duschutrymmena under lunchtävlingar på Bergsåker. En fraktur i kindbenet, en avsparkad tand och sprucken läpp blev sviterna och Karin känner fortfarande av det inträffade.
– Första veckorna låg jag mest och vilade. Nu är jag med lite mer i matchen, men det småvärker, särskilt om jag skrattar, och jag tar fortfarande smärtstillande medel. Svullnaden har lagt sig och folk säger att jag ser ut som jag gjorde innan olyckan, vilket känns skönt. Gluggen mellan tänderna får jag leva med ett tag, det kan ta upp till ett år innan jag får en ny tand.
Vad säger läkarna?
– Frakturen tar mellan tre och sex månader att läka och det är viktigt att jag håller ansiktet så stilla som möjligt. Att sitta och guppa upp och ner i en vagn är inte idealiskt.
Hur har stallets rutiner ändrats sedan du skadades?
– Jag har hela tiden gjort träningslistorna och snälla grannar och vänner har hoppat in som körhjälp. Tanken är att jag ska göra comeback i stallet på måndag, men körningen håller jag mig undan. I alla fall några veckor till.
Spritter det inte i fingrarna att komma igång och köra lopp igen?
– Visst gör det det. Hästkörningen är det jag saknar så klart. Jag har inte blivit rädd för att jobba med hästarna, men sparken har nog gjort att jag säkert kommer tänka lite extra när jag ger mig in i liknande situationer som där i duschutrymmet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.