Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Shadow Woodland runt om!

Foto: Micke Gustafsson/Travronden
Foto: Micke Gustafsson/Travronden

Årets upplaga av Silverörnen blev aldrig spännande. Reijo Liljendahls Shadow Woodland blåste direkt till ledningen och vann sedan med ett flertal längder.

Publicerad:

På förhand var han den största favoriten inom V75-spelet. Och Ulf Ohlsson och Shadow Woodland (tränad av Reijo Liljendahl) skulle infria förväntningarna. Hästen satt i ledningen direkt och kunde från den positionen dirigera fältet fullt ut. Shadow Woodland öppnade första halvvarvet efter 1.12,0 och fick en kort bit efter det sällskap utvändigt av Standout med Örjan Kihlström i sulkyn som valde att förbättra sin position.

Varvet öppnade Shadow Woodland efter 1.14,0 och och avslutade sista 1000 i trakterna kring 1.11,0. Sir Ratzeputz gick på i tredjespår 450 kvar från mål och gick väldigt bra till andraplatsen, men han kunde inte gå i klinch med vinnaren.
– Det blev väldigt, väldigt enkelt. Hästen var lugn och fokuserad och kändes harmonisk och fin. Jag trodde att vi skulle få sitta ifred om vi nådde tät relativt tidigt och jag fick rätt, sade Ulf Ohlsson efter loppet.

Reijo Liljendahl:
– Det var precis det här jag hoppades på. Det är en bekant till mig som har hästen och de hade förhoppningar på honom trots att han inte fungerat i Finland. De valde att flytta honom till mig och han har verkligen utvecklats bra.

Shadow Woodland gick i mål på 1.12,8a/2.148 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.