Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Shaq Is Back har borrelia

Foto: MARIA HOLMÉN
Shaq Is Back har drabbats av borrelia. Foto: MARIA HOLMÉN

Shaq Is Back som varit med i Elitloppet 2013 och 2014 var sig inte lik i årsdebuten för en månad sedan. Nu har Daniel Redén fått svar på anledningen till det.

Publicerad:

Shaq Is Back, som tjänat över 4,5 miljoner kronor, gjorde årets första start den 10 mars på Axevalla. Där fick han nöjda sig med andraplatsen och Daniel Redén var inte helt nöjd med sin travare.
– Shaq Is Back har varit upp och ner hela våren. Från att ha varit jättefin i träningen ibland har han varit lite stel emellenåt och så har han inte uppträtt tidigare. Vi har böjt igenom hästen och tagit blodprov på honom, men inte hittat något fel tidigare, säger Daniel Redén.
Nu har det konstaterats att Shaq Is Back drabbats av borrelia.
– Inför årsdebuten låg blodvärdena bra och han kändes fin tre-fyra dagar före loppet. Dagen efter starten var han stel och kantig och blodvärdena var jättedåliga. Sedan var han fin veckan efter för att åter bli stel igen. Då tog vi borreliaprov och det visade sig att han drabbats av det, säger Redén som berättar att hästen stått under kraftig antibiotikakur i tre dagar.
– Vi ska ta nytt prov imorgon igen och se om blodvärdena har blivit bra. Det brukar kunna gå över ganska snabbt och när man vet om att hästen drabbats av borrelia får man alltid vara vaken att se till att hålla smärtan borta.
Redén har tidigare haft ett par hästar som kommit tillbaka på bra sätt efter ha drabbats av borrelia.
– Både Dileva Käll och Nouveau Zet är hästar som drabbats av borrelia och kommit ut och levererat sedan. Den sistnämnde tog bland annat fyra raka segrar.
Till Daniel Redéns stall har även ett spännande nyförvärv anlänt nyligen. Det är Dream Keeper (e. Adrian Chip) som köpts av Stall Zet. Det är en fyraårig hingst som i Eliza Keeper har samma mamma som Call Me Keeper. Hittills har Dream Keeper vunnit ett lopp på tio starter och tjänat 54.600 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.