Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Sheriffen” till Frankrike

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Sheriff Bi lämnade i dag Louise Granstedts stall. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

V75-finalvinnaren Sheriff Bi har lämnat Örebrotränaren Louise Granstedts proffsstall för att istället prova lyckan i Frankrike.

Publicerad:

Det här berättar Louise själv på sin Facebook-sida.
– Idag lämnade Sheriff Bi vår träning. Det går inte att med ord beskriva vad en häst som Sheriffen betyder för oss med knappt 20 hästar på träningslistan. Det ekonomiska avbräcket blir fruktansvärt tungt, men det är ändå ingenting emot det känslomässiga, skriver hon bland annat.

Louise Granstedt har haft sexårige Sheriff Bi (e. Toss Out) i träning sedan maj 2015. Det var framför allt i våras som hästen tände till ordentligt genom att ta två raka V75-segrar. Först i försök på Momarken och sedan i klass I-finalen på Solvalla den 1 april. Sammanlagt har hästen ordnat 13 segrar och tjänat 913.328 kronor.

Sheriff Bi ägs av Alexander Magnani (Magnani Trotting AB, Stockholm), som nu väljer att flytta sin häst till Frankrike.
– Han åkte i morse och ska gå i träning till Ron Kuiper på Grosbois. Jag är jättetacksam över det arbete som Louise lagt ner på Sheriff Bi och vårt samarbete har fungerat fint. Det vill jag absolut poängtera.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.