Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Shiraz höll undan på Mons

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

På fredagskvällen avgjordes Grand Prix Paris-Turf (€40.000) på den belgiska banan Mons. Segern gick till svenskfödde Shiraz Brodde tränad av Vincent Martens.

Publicerad:

Shiraz Brodde (e. Love You) har haft ett ojämnt år i Frankrike. Under fredagen testades hästen på den belgiska banan Mons vilket minst sagt blev lyckat. Efter ett lopp långt bak i fältet styrde Roberto Andreghetti fram först utvändigt om ledaren Vicky du Bocage under slutrundan och kopplade grepp om händelserna i sista sväng. Robert Berghs Bazir Dimanche (e. Orlando Vici) försökte att gå i närkamp över upploppet, men räckte inte längre än till andraplatsen. 

I övrigt var det ett flertal ekipage med svenskanknytning med i loppet. Peter Untersteiner-tränade Sem Jafet slutade femma medan Namale Kronos blev åtta. Rite och Win och Queasy var också med i loppet men båda dessa slutade oplacerade.

Segertiden för Shiraz Brodde skrevs till 1.13,6.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.