Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Siktas mot Frankrike

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Två av Timo Nurmos största stjärnor i stallet, Mellby Viking och Chelsea Boko har inte setts på tävlingsbanan på länge. Nu börjar åtminstone den ena närma sig start.

Publicerad:

Styrkefenomenet Mellby Viking är tillbaka i Timo Nurmos regi efter en sejour hos Fabrice Souloy, men hos fransmannen startade aldrig hästen. Åttaåringen laddas nu för storloppen i Frankrike och lär dyka upp i startlistorna inom kort.
– Han står i Frankrike och börjar närma sig start. Hästen var inte i så bra form när han kom tillbaka till oss, men nu har vi haft honom på Grosbois ett tag och han ser allt bättre ut. Jag var själv nere och körde honom i samband med Europaderbyt och han är inte så långt ifrån start. Siktet är inställt på de största loppen i Frankrike under vintern, men till en början blir det lite "vanliga" lopp och sedan försöker vi komma med i B-loppen, säger Timo Nurmos om sin trefaldige miljonär.
En annan av Solvallatränarens stjärnhästar är Chelsea Boko, med drygt sex miljoner insprunget så här långt i karriären. Denne har däremot lite längre kvar till start. 
– Han fick vila under hösten, men är igång och tränar lugnt för dagen. Det är inte bestämt någon plan för honom, men om allt ser bra ut så kan det mycket väl bli någon Frankrikestart även för honom under vintern. Blir så inte fallet siktar vi på att komma igång till våren. Chelsea Boko ska även betäcka, vilket vi måste tänka på, avslutar Nurmos.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.