Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Siktas mot Sto-SM

Foto: ALN
Grandina och Jimmy Jonsson - ett samspelt ekipage. Foto: ALN

En av de mest rutinerade i svensk trav, Alf Jonsson, gör resan till Dannero med två hästar, varav en är favorit på V64.

Publicerad:

Först ut är Grandina som dyker upp i V64-2. Hon är i skrivande stund favorit i loppet. 

– Allt är bra med henne, men det är ingen lek att stå på tillägg och behöva gå runt ett helt fält med ett sto. Hon är lite osäker i början, så det finns viss risk att hon tappar lite mer ändå. Senast fick hon ingen plats i volten och det var inte hennes fel att hon gjorde bort sig. Med några lopp i kroppen bör hon hitta formen och får hon ett bra lopp kan hon säkert vara långt framme, men någon spik är hon inte. Om hon går bra ikväll blir det Sto-SM i Bollnäs i nästa start. 

I lopp 13 startar systern Granetta

– Granetta möter nog några som är för bra den här gången. Hon behöver en genomkörare inför nästa start i Bollnäs, även hon visade senast att hon är i fin form redan nu. Lång distans går bra, men det är mer plus för hennes konkurrenter tror jag. Ett platsbud kan hon kanske vara och jag ändrar ingenting, säger Alf Jonsson. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.