Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Silver till Goop

Foto: MARIA HOLMÉN
Björn Goop Foto: MARIA HOLMÉN

Björn Goop tog silver på Kusk-EM 2016. Guldet gick till Finland och Mika Forss.

Publicerad:

Under fredagskvällen avgjordes årets upplaga av Kusk-EM på Berlin-Mariendorf. Sveriges representant, Björn Goop, stod för en stabil prestation och låg på andra plats tävlingen igenom. Bästa placeringen gjordes i lopp ett, där han gick i mål som tvåa tillsammans med hästen Rocky Rex. Goop slutade på totalt 52 poäng och var åtta poäng i från den slutliga vinnaren.  Mästerskapet avgjores efter sex lopp och guldet gick till Mika Forss och Finland som samlade ihop 60 poäng, med bland annat seger i andra loppet tillsammans med hästen Key Largo.

 
– Jag gjorde mitt bästa och det gick hela vägen till en andraplats. Det har varit en bra dag. Att få representera sitt land är en ära och för mig är det viktigt. Jag njuter av att få göra det, sade en glad Björn Goop vid prisutdelningen.
 
De sex främsta kuskarna på EM kvalificerar sig till VM nästa år som avgörs i Kanada. Goop är efter dagens placering därmed klar för nästa stora mästerskap.
 
Resultat Kusk-EM 2016
 1. Mika Forss – Finland - 60p
 2. Björn Goop – Sverige - 52p
 3. Rick Ebbinge – Nederländerna - 47p
 4. Eirik Høitomt – Norge - 45p
 5. Gerhard Mayr – Österrike - 45p
 6. Michael Nimczyk – Tyskland - 44p 
 7. Noel Baldacchino – Malta - 41p
 8. Rik Depuydt – Belgien - 41p
 9. Enrico Bellei – Italien - 33p
10. Csaba Lakatos – Ungern - 30p
11. Birger Jörgensen – Danmark - 29p
12. Matthieu Abrivard – Frankrike - 25p
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.