Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Silverado Lux skrällde i Montéeliten

Foto: MICKE GUSTAFSSON, TRAVRONDEN
Romain Derieux höjer näven i skyn sedan Silverado Lux spurtat till seger i Montéeliten. Foto: MICKE GUSTAFSSON, TRAVRONDEN

Romain Derieux längtade efter att få rida ut på Solvallas bana.
Väl där svarade han för en perfekt ritt och vann Montéeliten tillsammans med Silverado Lux.
– Helt magnifikt att få vinna här, berättar han.

Publicerad:

Montéeliten blev en fartfest där Yentl Heirbrandt och Marie Bacsich såg till att hålla tempot uppe med sina franskfödda hästar Safari Dream och fjolårsvinnaren Be Mine de Houelle, duon varvade på hiskeliga 1.08,6.
Romain Derieux vilade sin tid i kön tillsammans med Silverado Lux (e. Amigo Hall) medan konkurrenterna tampades i väl uppskruvad fart framme i ledningen.
– Jag kände hur min häst tog tag i grejorna på bortre långsidan, jag fick bra svar av honom då. 
Efter en taktisk finess kunde Derieux runda en konkurrent 300 meter från mål för att sedan smita invändigt och avgöra säkert över upploppet.
– Genom sista sväng började jag få upp förhoppningarna ordentligt, då började det kännas bra och sedan löste det sig fint över upploppet.

Segertiden blev 1.11,3 över 1 640 meter.
– Speeden är hans bästa vapen, det kan vara den bästa montéhäst jag någonsin haft, förklarade tränaren Holger Ehlert.
För Romains del var det såväl första gången på Solvalla och som han tävlade utanför Frankrike.
– Redan på lördagen var jag här och det är fantastiskt, jag längtade efter att få komma ut på banan och rida lopp efter att ha varit här och sett allting. Verkligen helt magnifikt att komma hit och vinna lopp.
Andraplatsen lade Franck Leblancs Be Mine de Houelle trots en blytung resa.
– Hon var jättebra men pullade tyvärr lite för mycket, men insatsen var det inga fel på, berättade skötaren Caroline Berntzen.
Favoriten, även den från Leblancs stall, Veloce Du Banney galopperade direkt från start.

Florian Desmigneux hade ingen framgång med Amour de Retz man kunde ändå glädjas över dagen.
– Tyvärr strulade han bakom bilen och galopperade, han har gjort så någon gång tidigare. Men vilket fint arrangemang, väldigt roligt att komma hit och rida.
Montéeliten har historiskt dominerats av utländska ekipage men tredjeplatsen gick till Sverige genom Lutfi Kolgjinis Olympic Kronos tillsammans med Stephanie J Werder som fick ett fint lopp bakom den rusande tätduon men kunde inte utmana vinnaren på allvar till slut.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.