Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sista showen med Darling: ”Det känns spännande”

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Stefan Persson och Darling Mearas. Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

Stefan Persson och Darling Mearas har haft ett par fantastiska år. I morgon gör Oaksvinnaren sin sista start innan flytten till USA.
– Vi har planerat för den här starten rätt länge, säger Persson. 

Publicerad:

Med 12 segrar och över sex miljoner kronor på kontot laddar sexåriga Darling Mearas (e. Cantab Hall) för sin sista start i Sverige. Sen är det dags för ett nytt kapitel i hennes karriär då hon ska flytta till Åke Svanstedts stall i USA.
– Det har inte varit något speciellt med det här. Alla hästar man har i träning har man ju på ett lån. Eftersom hon är så fint stammad så har det inte varit självklart med tävlande efter fyraåringssäsongen. Jag tycker att det känns spännande och det ska bli kul att följa henne där borta, säger Stefan Persson.

Men innan flytten blir det en sista start inför hemmapubliken i Halmstad. I Stoeliten tillsammans med tränaren.
– Det var bra att det kom ett så passande lopp den här tiden. Annars kanske det inte hade blivit någon mer start.

Var sätter du in Darling Mearas bland hästarna som du har haft i träning?
– Rent resultatmässigt är hon den klart bästa jag har haft. Vi har haft några bra till. Bring Me Luck var min första stora stjärna som sprang in bra med pengar. Men hon var amerikanska så hon kunde inte vara med i alla lopp.

"Fantastiskt bra den dagen"

Darling Mearas är ägd och uppfödd av Snogarps Gård AB i Ystad och hennes största seger var den i Svenskt Trav-Oaks 2016.
– Det är ju det som man kommer i håg. Hon vann otroligt mycket pengar och hon var fantastiskt bra den dagen. Det första gången vi tog av henne skorna och det var mycket som slog väl ut den dagen.

Och skorna åker av i morgon igen.
– Hon har inte gjort det så många gånger och ofta har det väldigt bra effekt då.

Vad tror du om loppet?
– Jag har inte läst på så mycket direkt. Hon har fått ett av de sämsta lägena och det krävs att hon är jättebra, men jag tycker vi har bra chans.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.