Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Six Pack ensam på banan

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Six Pack trivs på Yonkers Raceway. På lördagen tog Åke Svanstedts stjärna sin femte seger i sjätte starten på 800-metersbanan och nu hoppas kretsen runt hästen på en inbjudan till "VM-loppet."

Publicerad:

Åke Svanstedt körde Six Pack (e. Muscle Mass) till ledningen i första sväng och därifrån vann fyraåringen sedan med drygt sex längder. Klockan visade 1.10,3 över engelska milen – årets snabbaste tid i Yonkers – och ägarna till hästen (Knutsson Trotting, Little E, Stall Kalmar, Lars Berg samt Svanstedt själv) fick en segercheck på 23.000 dollar.

Segern var Six Packs andra för året och den femte i karriären på just Yonkers Raceway. Han har tidigare vunnit Yonkers Trot samt en final i New York Sire Stakes där och till hösten är han tillbaka i ett nytt storlopp på 800-metersbanan. Åtminstone om ägarna får bestämma.
– Vi ville se honom på en kort bana igen och han hanterade det bra. Vi hoppas att han blir inbjuden till International Trot, berättade Svanstedt efteråt.

Seger för Lorentzon

Fyra i mål i lördagens lopp var Anette Lorentzons Eye Ofa Tiger Ås. Svenskan hade även hästar till start i Saratoga Springs och en av dem stod som segrare. Treårige Labadee Ås (e. Conway Hall) vann ett försök i Excelsior Series på 1.13,6 för Andy Miller. Förstapriset var 7.500 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.