Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sjöström sugen på championtiteln

Foto: JEANNIE KARLSSON
Foto: JEANNIE KARLSSON

Claes Sjöström kör i tio av elva lopp under Visbys lunchtävlingar. Han är inför dagen tre segrar efter Thomas Jonsson som leder ligan över segerrikaste kuskar med totalt 14 segrar. Sjöström har ett par heta segerchanser idag och vi har känt honom på pulsen.

Publicerad:

Två av Sjöströms tio styrningar är egentränade, såhär säger han om dem när vi når honom på väg från flygplatsen. 

 

Först ut är Knaborgs Folke i V4-2. Han var väldigt fin senast efter en offesiv ritt av Jennifer Persson och visade toppform. 
- Vann ett billigt lopp senast och jag tycker att det ser tuffare ut idag med tanke på utgångsläget. Jag har respekt för en sådan som Bison Spiro och det var även någon mer hygglig med i loppet. Det gäller att det stämmer ordentligt under vägen för att vi ska hinna fram och jag vill inte kalla honom för mer än en outsider. Han går barfota runt om igen. 

 

Donnell Transs R. har varit duktig i sin nya regi och ser ut att hålla sin fina form. Idag är han klar favorit i V4-3. 
- Han fungerar fint varje gång och jag var inte missnöjd med honom senast trots att han inte vann. Jag tycker dagens uppgift ser bra ut för honom och jag räds inte ett offensivt upplägg med tanke på hur bra han varit på sistone. Han kommer att tävla barfota någon gång framöver, men vi fortsätter med skor idag och dessutom blir det vanlig vagn istället för jänkarvagn som han haft i de senaste starterna. Sammantaget är jag optimistisk med honom. 

 

Om du får kommentera dina övriga styrningar, vad är mest intressant tycker du? 
- Dooleys (V4-1) gör fina lopp och är säkert långt framme, men slår normalt inte Redéns häst. Global Takeover (V4-4) bör hävda sig bra i det här loppet utan att jag kan hästen speciellt bra. Utanför V4-spelet är Sevedeka inte så dum, den kan man strecka om man tar några stycken, avslutar Claes Sjöström. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.