Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sjunde gången gillt för Danne

Foto: Micke Gustafsson/Travronden
Foto: Micke Gustafsson/Travronden

Danne Edel spelades till favorit i bronsdivisionen och han infriade också förväntningarna. Ulf Ohlsson körde sin häst till ledningen tidigt och höll sedan den positionen hela vägen. Det här var Danne Edels första V75-seger för året i det sjunde försöket.

Publicerad:

Veckans försök av bronsdivisionen blev händelserik. I första skedet av loppet tog Petter Lundberg bakom French Target hand om ledningen inledningsvis, men fick tuff press av Örjan Kihlström och Global Rebel och valde att släppa över kommandot. I samband med att fältet passerade första 500 meterna på 1.13,0 avancerade Ulf Ohlsson fram mot ledaren med favoriten Danne Edel och fick överta desamma med två varv kvar av loppet. Danne Edel, som öppnade varvet på 1.16,0, skärpte tempot rejält under slutrundan och lyckades hålla undan till en säker seger trots tuff press sista 500.
– Han var starkast idag. Hästen var lite i poängnöd så en seger var nästan tvunget, sade tränaren Ulf Ohlsson.

Ulf Ohlsson efter segern:
– Det är en entaktad häst som lever på styrkan. Jag hade känslan att Örjan skulle släppa ifrån sig ledningen eftersom han fick köra ganska tufft första 500 meterna för att nå dit.

Danne Edel vann loppet på 1.15,4/.2650 meter.

Favoriten Hedwig galopperade bort sina möjligheter direkt. Istället tog Nerida hand om ledningen med betrodda Fika först utvändigt. Jan-Olof Johansson öppnade första 500 meterna efter 1.15,0 och varvet på 1.14,5. 500 meter kvar till mål tröttnade ledaren och Fika tog hand om befälet i loppet. I samma sekvens hittade All Time la Marc och Henrik Svensson ut från invändig resa och var den häst som var starkast över upploppet. Hästen hade grepp i god tid före mål och vann säkert. Efteråt dröjde måldomarnämnden länge med slutresultatet, men kusken var aldrig orolig över att bli av med segern.
– Jag kände mig aldrig orolig, det var aldrig trångt någonstans. Vi hittade ut 500 meter kvar och även om hon tappade travet lite kände jag mig aldrig orolig. 

All Time la Marc vann loppet på 1.14,7/2.148 meter.

Kallbodsloppet dominerade norrmännen. Det mycket talangfulle, men också osäkre, Pave Faks fick överta ledningen i ingången av första sväng och behöll sedan den positionen hela vägen in i mål. Favoriten Ossmann och Art Nattfari försökte att hänga på in på upploppet, men var aldrig segeraktuella. Pave Faks gick i mål på 1.25,5/2.148 meter och tjänade 100.000 kronor.
– Jag var optimistisk på förhand, men det är aldrig någon garanti med den här hästen. Det är startmomentet som är den kritiska punkten, men han kan även kasta sig i galopp på upploppet, sade tränaren John Mogset.

I den lägsta klassen galopperade favoriten Linus Boy bort sig i ledningen. Rikard Lindh-tränade Blytung Am övertog sedan kommandot och såg ut att vara vinnaren 300 meter från mål, men denne tappade all fart in på upploppet och var långt efter täten i mål. Segern gick i stället till Ola Montana som tänt till rejält i regi Ellinor Lindberg. Denna gång fick hästen en fin invändig resa av Nicklas Westerholm och tackade för det genom att gå ifrån i fin stil över upploppet. Ola Montana segrade på 1.15,7a/2.650 meter.
– Vi hade tur som kom ut på sista bortre långsidan, men jag hade känslan att det skulle göra det. det brukar oftast bli luckor över längre distanser. Han har haft lite oflyt tidigare under karriären, men man känner att det finns mycket utveckling kvar i honom, sade Nicklas Westerholm.

Dagens Dubbel-loppen blev Jorma Kontios dubbel. Först satte han dit Alan Wadd från ledningen efter att ha spårat hela vägen. Alan Wadd fick varva på blygsamma 1.17,0 och höll undan även om marginalen blev knapp före Hot Pride. Kontio avslutade sedan med att ge Special Promise ett perfekt lopp i andra utvändigt och när kusken bad om en sista ansträngning över upploppet svarade Special Promise med att gå undan knappt men säkert före Leo On Line som ledde loppet länge.
– Alan Wadd var lite för pigg idag och jag kunde inte köra på honom första 50 meterna. Men sedan hittade han rytmen och jag tycker att han vann säkert. Special Promise fick ett bra lopp och gick bra de sista 100 meterna, sade Jorma Kontio.

Rätt rad:
3–1–7–1–5–7–10

7 rätt: 7.944 kronor
6 rätt: 72 kronor
5 rätt: Jackpot

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.