Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sjunde raka segern

Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL 75
Southwind Feji ordnade sjunde raka segern. Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL 75

Sjunde raka segern - och detta på ett väldigt imponerande sätt.

Publicerad:

Det är förstås femåriga stoet Southwind Feji (e. Muscle Hill) som vi pratar om. Pär Hedbergs häst kördes för första gången av Erik Adielsson och det blev verkligen ingen lätt inledning. Nej, först tredjespår första 600 och sedan press till ledningen knappt varvet från mål. Över upploppet satt Erik ändå mest bara och finåkte med oryckt huva.
– Jag körde lite på henne sista 100-200 meterna. Hon gav mig ett härligt svar direkt, sade Erik och fick hjälp av tränaren Pär Hedberg:
– Jag tyckte inledningen blev lite väl tuff, men det verkade hästen strunta helt i. Hon är verkligen väldigt bra. Jag trodde på förhand att Southwind Feji skulle kunna gå en 1.11.tid, men sättet hon gjorde det på i dag var verkligen något extra.

Hur bra är hästen egentligen och hur långt kan det bära? Det är förhoppningsvis frågor som Southwind Feji själv kommer att besvara framåt sommaren. Segertiden den här gången skrevs till 1.11,8a/1640 meter.

Pär Hedbergs framgångar blev ännu större på Åbytravet. Han hade nämligen med sig ytterligare ett femårigt sto - Iris Palema (e. Symphonic Hanover). Hon kunde nu trots en resa utvändigt om ledaren vinna Stodivisionen (V75-4) säkert för Erik Adielsson. Ekipaget tryckte sig till spets 650 kvar och sedan var det aldrig något snack.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.