Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sjunnesson får tävla igen

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Jörgen Sjunnesson blev avstängd tills vidare för två veckor sedan från att tävla på svenska travbanor då det kommit fram att han skickat opassande meddelanden till kvinnor inom travsporten.
Under måndagen hävdes hans avstängning.

Publicerad:

Det är travsportens licenskommitté som tagit beslutet att återigen låta Jörgen Sjunnesson tävla på svenska travbanor. I ett pressmeddelande skriver licenskommittén följande.
"Svensk Travsport Licenskommitté anser att Jörgen Sjunnesson har agerat felaktigt på ett sätt som utgör skäl för viss tids avstängning enligt Svensk Travsports Tävlingsreglemente och Licensbestämmelser. Av utredningen framgår att han inte begått brottslig gärning. Han har visat insikt i problematiken kring uppförandet och med särskilt beaktande av att han tagit professionell hjälp mot det missbruk som förekommit finner Licenskommittén att den avstängning som varit är tillräcklig påföljd. Licenskommittén beslutar att omgående häva avstängningen, vilket innebär att Jörgen Sjunnesson är fri att tävla igen".
Sjunnesson har erkänt att han har ett missbruk och har dessutom sökt professionell hjälp.
Vid licenskommitténs sammanträde deltog Björn Samuelsson, Mattias Stenby, Staffan Falk, Cay Mäkinen, Jan Halberg och Maria Karlsson.
Läs mer om fallet kring Jörgen Sjunnesson här.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.