Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skårnes: "Tänker inte fortsätta som tränare"

Foto: ALN
Thai Navigator fanns med på Anette Skårnes träningslista och vann V75-lopp på Färjestad i januari. Foto: ALN

För ett par dagar sedan kom nyheten om att Anette Skårnes licens dras in med omedelbar verkan efter att dopingavstängde Bo Westergård hjälpt till att träna hennes hästar. Nu kommenterar Skårnes själv händelsen.

Publicerad:

Det är ett via ett pressmeddelande som Anette Skårnes meddelar sin syn om vad som hände på träningscampen den 2 mars.
– Jag var själv ute på en träningsrunda när DNT (Det Norske Travselskap) kom till min gård. Bo Westergård var samtidigt ute och körde en av hästarna på min träningslista, någonting som han inte hade tillåtelse till.

– Vid samma tidpunkt blev Anne Wangen ombedd att lämna gården av Sveinung Holt något som jag var helt ovetandes om och något som jag fick reda på under slutskedet av DNT:s besök. När jag fick reda på det gav jag ett tydligt besked till DNT om att jag aldrig velat neka dem att dopingtesta mina hästar, men trots det valde de att inte göra några tester. Jag fick därför aldrig möjlighet att rädda upp skadan som redan var skedd, skriver Anette Skårnes i pressmeddelandet.

– Jag kommer att ta konsekvenserna av vad som har skett och kommer inte att fortsätta som travtränare framöver. Rörelsen är stoppad och hästarna har flyttats från gården.

Den norska tidningen TGN har varit i kontakt med Anette Skårnes som bekräftar att hon inte kommer att ansöka om att få tillbaka sin licens.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.