Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skolbarn får träffa hästar

Foto: MIA TÖRNBERG/Travronden
Möten mellan (skol)barn och hästar hamnar på schemat i fyra städer under våren. Foto: MIA TÖRNBERG/Travronden

Satsningen ”Upplev Häst” får en fortsättning. Skolorna i fyra svenska städer får under våren besök av hästar.

Publicerad:

Det är Hästnäringens Nationella Stiftelse som genom Hästnäringens Ungdomssatsning genomför projektet. Det syftar till att låta barn få komma i närkontakt med hästar genom att besöka skolor.

- Att ta hästen till barnen är ett upplägg som gör det möjligt för fler skolor att vara med. Att aktiviteten är på hemmaplan gör att det inte tar så lång tid, medför inga kostnader, utan adderar bara mervärden för skolan, säger Iia Abenius, projektledare för Upplev Häst, i ett pressmeddekande från HNS.

De fyra städer, en stad i veckan, som besöks av Upplev Häst är Västerås, Linköping, Lund och Umeå.

I fjol bjöd Upplev Häst närmare 1.500 lbarn på en skoldag i hästväg. Klappa, borsta, rida och köra var förstås mäkta populärt. 

Deltar i projektet gör Svenska Ridsportförbundet, Svensk Galopp, Svensk Travsport, Svenska Islandshästförbundet, Svenska Hästavelsförbundet, Swedish Warmblood, Brukshästarnas Samarbetskommitté och Hästnäringens Nationella Stiftelse.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.