Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Skönt att det är över"

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Tomas Malmqvist. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Domen i det omtalade tvistemålet mellan Tomas Malmqvist och hästägaren Knud Erik Ravn föll idag och det var till fördel för Jägersrotränaren.
– Skönt att det är över, säger Tomas Malmqvist.

Publicerad:

Ystads Tingsrätt ogillade Rivers Helsingborg HB:s (Knud Erik Ravns ägaretikett) talan om skadestånd med 170.000 danska kronor avseende värdeminskning av hästen Staro Harley till följd av Tomas Malmqvists agerande, 3.300 danska kronor avseende kastrering av Staro Harley samt 64.125 danska kronor avseende uteblivna vinstpengar som hästen skulle sprungit in under 2015 efter avdrag för kostnader för hästen under samma period.​
Däremot förpliktigar tingsrätten att Tomas Malmqvist ska betala Rivers Helsingborg HB ett kapitalbelopp om 2.150 danska kronor för veterinär- och behandlingskostnader samt 16.065 kronor, varav 1.750 avser duplikat av hästpass, 4.815 för annonskostnader, 7.000 för utbetald hittelön samt 2.500 för transportkostnader.
När det gäller rättegångskostnaderna döms båda parterna att betala. Tomas Malmqvist ska ersätta Rivers Helsingborg HB med 90.890 kronor och Rivers Helsingborg HB ska ersätta Malmqvist med 143.578 kronor.
– Domen var till vår fördel och det är jag förstås väldigt nöjd med. Det är skönt att ärendet är över och att vi nu kan vända blad och blicka framåt, säger Tomas Malmqvist.
Som dock har ST:s överdomstols beslut att vänta på de närmaste veckorna. Svensk Travsports licenskommitté tog i oktober beslutet att dra in Tomas Malmqvists licens i nio månader, men Jägersrotränaren överklagade.
"Jag tycker att straffet är på tok för hårt och jag har givetvis överklagat. Jag tycker att de borde ha tagit hänsyn till omständigheterna runt hela affären. Jag tycker att det är orättvist och jag tycker inte straffet står i proportion till det hela", kommenterade Tomas Malmqvist då till Travronden.


 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.