Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skoryck på nyförvärv

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Suntory Royal kommer med toppform till dagens start. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Skelleftetravet arrangerar dagens lunchtävlingar och Bodentränaren Lars Marklund åker ned med tre hästar. På V4-kupongen har han en del förhoppningar på Suntory Royal, som kommer med en riktig toppform.

Publicerad:

Elit Håleryd är dagens största favorit på V4-spelet, men Lars Marklund hoppas att kunna utmana med sitt fina sto Suntory Royal i V4-2. Hon kommer från en stark insats i i fredags då hon spurtade fint bakom Robert Berghs topphäst Global Money.

– Hon var riktigt bra då och gick fort sista 800 meterna och plockade på dem då. Det känns som formen sitter där och hon har varit duktig i de två senaste starterna, berättar Lars Marklund på vägen mot Skellefteå.

Idag har hon spår tre i voltstart med favoriten invändigt om sig. Hur tänker sig Lasse taktiken?

– Hon kan öppna bra i voltstart, men det kan Janne Norberg också och det blir svårt att ta sig förbi honom. Från dödens tror jag inte hon vinner, men skulle vi komma ner i rygg på Elit Håleryd och sedan komma invändigt på open stretch är hon långt framme och ska kunna utmana. Om banan ser bra ut blir det barfota fram.

På det efterföljande V5-spelet har stallet två hästar ut. Otto Misty (V5-3) kommer med fem raka nollor i raden och formen är ett stort frågetecken.

– Han har varit svag hela året och trög att få igång. Ifjol gjorde han flera bra insatser och kan han närma sig den formen tycker jag att det borde stå mellan honom och G.Line i det här loppet. Den här gången blir det barfota fram.

I V5-4 startar Lars Marklund ett nyförvärv. Kallblodet Ulfaks visade en hel del lovande tendenser i februari, men efter tre svaga insatser har han nu bytt regi och återfinns numera i Boden.

– Jag har haft honom ett tag och det är en riktigt fin travare. Han har en tendens att kunna slå av på sista bortre långsidan och jag har pratat med Peter Eriksson som kört han tidigare och han har sagt att hästen måste gå invändigt på sista bortre långsidan för då tar han tag hela vägen in i mål om han får fritt sedan. Här får vi smyga med och hoppas att det ska kunna vara en platschans. Det kommer att bli barfota runt om, avslutar Lars Marklund.

FAKTA

Skelleftetravet

Skelleftetravet
931 63 Skellefteå
Tel: 0910-71 11 60
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,0 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 175 m
Open stretch

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.