Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skötaren: Ingen fara med Carabinieri

Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD
Allt väl med Carabinieri efter helgens incident, hälsar skötaren Erik Höglund. Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD

I helgen var Carabinieri nära att gå omkull när han galopperade i en trång situation på Vincennes. Men hästen höll sig på benen och klarade sig oskadd. Inte heller efteråt har några skavanker upptäckts, meddelar skötaren Erik Höglund.
– Han mår bara bra. Han är inte halt eller svullen och vi har inte hittat några märken på honom.

Publicerad:

I söndagens Prix de Lille stördes Carabinieri till galopp när Alexandre Abrivard snävt flyttade ut sin Venus de Bailly i sista sväng. Carabinieri, som kördes av Johan Untersteiner, såg ut att vara nära att gå omkull och dessutom ta med sig Örjan Kihlström och Caid Griff i fallet.
– Vi krokade i varandras hjul och det var en jäkla tur att jag hann få stopp på min häst innan jag körde in i Johan. Annars hade det kunnat bli en väldig krasch, sade Kihlström till Travronden senare på kvällen.

På plats på Vincennes fanns Carabinieris skötare, Erik Höglund, som först inte lyckades uppfatta vad som hände.
– Jag såg inte hur illa det såg ut förrän på reprisbilderna. Det är klart att man blev lite rädd att något skulle hända, berättar Erik Höglund.

Fyra dagar efter händelsen är Carabinieri dock vid god vigör. Incidenten tycks inte ha påverkat hästen, säger Erik Höglund.
– Han mår bara bra. Han är inte halt eller svullen och vi har inte hittat några märken på honom. Dessutom är han bara pigg och glad. Man vet väl inte säkert hur han uppträder om det blir en trång situation i lopp igen, men han har ingen känslig personlighet så jag tror inte att det ska vara någon fara.

Carabinieri är kvar på fransk mark och snart tillbaka på Vincennes. Kretsen runt hästen har hittat tre intressanta lopp för honom inom de närmaste veckorna.
– Han står bra inne i dem, men inget är bestämt i nuläget. Vi får se när han kommer ut nästa gång, säger Erik Höglund.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.