Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skräll i andra?

Hemmatränaren Johan Wiman har tre hästar till start under tisdagslunchen. Två inom V4-spelet och det låter klart uppåt gällande en enprocentare.

Publicerad:
Sundbo Lava (V4-2) har gjort tre starter i nya regin. Näst senast satt hästen fast och senast galopperade han i bra läge.
– Jag tycker formen är på klart uppåtgående. Senast galopperade han 200 kvar och gången innan hade han allt sparat i mål. Allting verkar som det ska efteråt.
 
Spår 14 är väl inte helt optimalt. Hur tänker du härifrån?
– Jag är inte främmande för att avancera om tempot blir allt för lågt. Däremot lär det bli svårt att slå Zapdos Håjt. Där bakom är min häst däremot med och slåss.
 
Minnestads Calais (V4-4) har galopperat i större delen av livets starter, men fart ser ut att finnas så det räcker och blir över i klassen.
– Lite så är det. Hästen känns väldigt stabil, men det säger bara pang och så hoppar han. Jag tycker ändå han blir bättre och bättre och han duger gott. Det är inte alldeles enkelt att komma till från det här läget, men löser det sig är jag inte främmande för att vi kan sluta i främre träffen.
 
Till sist har du So Famous i lopp nio. Lite kort om den?
– Jag körde med öppet huvudlag och hästen blev väl trög, men samtidigt är det bättre än att han är hetsig. Farten har han och spåret ska vara okej. Han kan nog vara med i striden om det inte är allt för bra hästar med på tillägg, avslutar Wiman.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.