Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skrällar höjde värdet

Foto: HANOLD/ALN
Oskar J Andersson tog sin andra seger i Lars Lindbergs Minne. Foto: HANOLD/ALN

Det såg på förhand ut att kunna bli en väldigt favoritbetonad V75-omgång, men efter ett par ordentliga skrällar blev det miljonutdelning trots att Månprinsen A.M. infriade förtroendet som en av årets största favoriter inom V75-kupongen.

Publicerad:

De som såg till att höja värdet ordentligt var Jens Eriksson och Usain Swing, som skrällde i bronsdivisionen som minst spelad i loppet och Johnny Takter bakom Reijo Liljendahls Aristocat Boko, som vann silverdivisionen efter att stallkamraten Ready For More galopperade bort sig. Båda hästarna levererade fina spurter som tog dom först över mållinjen.

Lars Lindbergs Minne är ett av de högst doterade lärlingsloppen i landet. Oskar J Andersson körde ett perfekt lopp bakom sin chef Jörgen Westholms Ninepoints Lucy, som spurtade till en välförtjänt seger på den fina segertiden 1.12,5/2.140 meter.

– Hon vann på att hon inte kändes som bäst och därför anföll jag inte 900 kvar. Sedan när hon fick fritt tog hon i och det här var en av de tre största segrarna i karriären, sa Oskar J Andersson.

Det var andra segern för Oskar J Andersson i Lars Lindbergs Minne. Han vann även debutåret 2012 med Victoria Fame.

Övriga två loppen gick till Björn Goop. Först vann han med finsktränade Regent Zet, som var starkast i spurten och med Timo Nurmos Make It Quick avancerade han fram i dödens och avgjorde den tunga vägen.

Rätt V75-rad:
11–10–6–11–3–7–8

Utdelning:
7 rätt: 3.426.216 kr
6 rätt: 3.177 kr
5 rätt: 92 kr

Omsättning:
80.384.314 kronor

Publik:
15.752 personer

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.