Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skrällbud från springspår

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Halmstadamatören Robert A Kerttu åker till Vaggerydstravet med en häst. Det handlar om V75-härdade Tears For Love (V65-1).

Publicerad:
Hur verkar det med det femåriga stoet för dagen?
– Det är bara bra. Hästen är pigg och glad så visst tror jag att formen ska vara bibehållen. Hon har gjort flera bra lopp på sistone och också utvecklats med det, säger Kerttu.
 
För tre starter sedan var hon ute på V75. Är det en häst för sådana lopp enligt dig?
– Absolut, nog tror jag att hästen duger gott i klassen. Den gången hade jag tagit bort bootsen och därav blev hon för lätt och galopperade. Annars är jag inte främmande för att hon hade slutat bland de tre. Hon blir bättre och bättre och med tanke på att det handlar om en Love You-are så är det ingen idé att skynda. Jag köpte henne i våras och då kom hon i fint skick. Det verkar som att hästen trivs här, för någon träningsprodukt handlar det inte direkt om.
 
Den här gången har du springspår med springband. Hur tror du ni kommer iväg?
– Det är ett frågetecken, givetvis. Hästen är raskare från start med volt kontra auto, så det är en fördel. Jag hoppas komma ner i vettig position och sedan tål min häst göra en del under vägen.
 
Vilka förhoppningar har du i dag?
– Jag tror absolut att Tears For Love kan sluta bland de tre. Peter Untersteiner och Stefan Persson har duktiga hästar, men jag tror på min, avslutar Kerttu.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.