Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skrattmatch för Fossens Bonus

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Fossens Bonus tog sjätte raka triumfen under onsdagskvällen med sin tränare Magnus Jakobsson. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Fyra veckors uppehåll var inget problem. Magnus Jakobssons segerstaplare Fossens Bonus hade lekstuga på Solvalla under onsdagskvällen då han tog sjätte raka segern.

Publicerad:
Efter den imponerande V75-segern på hemmabanan Färjestad för en dryg månad sedan kunde man kanske ana en viss ringrost hos Fossens Bonus, som jagade sjätte raka triumfen. Så var inte fallet då Magnus Jakobsson tryckte av Juliano Star-sonen från sjundespår och satt i ledning efter första sväng i V86-2. 
 
Efter 1.14,5 första kilometern fick Fossens Bonus sträcka ut på sista bortre långsidan och skaffade sig ett par längder ner till konkurrenterna. Även om femåringen slappnade av lite i sin ensamhet över upploppet var segern aldrig hotad på fina 1.12,9a/2.140 meter.
– Det driver på riktigt bra för honom, det är en riktigt härlig häst. Jag ökade lite på sista bortre långsidan, men behövde aldrig köra för fullt idag. Jag tror nog han ska kunna springa en bra bit fortare i alla fall, sade en belåten Magnus Jakobsson.
 
I V86-inledningen bidade Christian Månsson sin tid i kön med Dream On Silvio innan attacken sattes in över upploppet, vilket femåringen tackade för genom att avgöra kort före mål.
– Hon har visat fin form ett längre tag. Hon behöver få fina resor och idag fick vi det bästa loppet vi kunde få, sade Christian Månsson.
 
I V86-3 fick storfavoriten Oh Goodness inte travet att stämma och galopperade bort sina möjligheter i tidigt skede. Istället blev det seger för Anders Wallin och Shelly Ann Frazer, som spurtade rappt långt ut i banan.
– Vi fick bra draghjälp en bit, sedan var jag tvungen att gå på själv i femtespår. Hon kändes väldigt stark och det var gynnsamt tempo, sade Anders Wallin.
 
En extremsprint över 1.140 meter väntade i V86-4. Där spårade Jennifer Tillman och Food Money från start till mål, där första 500 meterna öppnades på 1.06,7 och segertiden skrevs till 1.08,2a/1.140 meter.
– Det var väldigt enkelt, det var som att åka bil. Jag hade jättemycket kvar och behövde inte göra någonting, sade Jennifer Tillman.

Fransos efter överpace

I V86-5 skrällde det då förhandsfavoriterna Cool Keeper  lade bort alldeles för mycket krafter i ledningen medan Knows Nothing hamnade i dödens. Det bäddade för fransosen Son Alezan, som från tredje inner fick perfekt lucka in mot upploppet och kunde avgöra säkert för Ulf Eriksson.
– Jag trodde inte han skulle slå dessa hästar på förhand. Med lite tur kunde det bli lucka och det blev det i rätt tid, sade Ulf Eriksson.
 
Bianca Am hade uppvisning i V86-6. Från andra ytter kunde Erik Adielsson sätta in attacken 650 meter från mål, svepa till ledningen och försvinna ifrån till överlägsen seger med fyraåringen på 1.13,2a/2.140 meter. Bianca Am är för övrigt lillasyster till den forne Derbyvinnaren Joke Face.
– Jag har varit lite halvkär i henne sedan första gången jag körde henne i Göteborg. Jag hade norsken och tussarna kvar idag. Det är en riktigt trevlig häst med bra kapacitet, berömde Erik Adielsson.
 
I V86-7 körde Erik Lindegren fram i dödens med Ochongo Face efter 1.000 meter och kontrollerade sedan loppet.
– Jag har sagt hela veckan att jag inte skulle köra någonting. Sedan såg jag att Sören körde galopp med Queer Fish och då passade jag på att köra till. Det var full koll hela vägen, sade Erik Lindegren.
 
Erik Adielsson avrundade V86-omgången med Neon Face, som från andra utvändigt fick perfekt lucka genom sista sväng.
– Hon kändes stark och så här i efterhand skulle jag kanske gått redan 600-700 kvar, konstaterade Erik Adielsson.

Rätt V86-rad

6 Dream On Silvio
7 Fossens Bonus
15 Shelly Ann Frazer
2 Food Money
5 Son Alezan
10 Bianca Am
10 Neon Face
 
8 rätt: 771.913 kronor
7 rätt: 3.241 kronor
6 rätt: 188 kronor
 
Omsättning: 17.934.238 kronor.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.