Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Slutade räkna vid 25 slag"

Foto: Montage: Patrik Nord
Foto: Montage: Patrik Nord

En lärling i medelåldern stängs av i åtta veckor för felaktig drivning.

Publicerad:

I det aktuella loppet drev lärlingen felaktigt över upploppet. Något som sedermera resulterade i avstängning i totalt åtta veckor. Nu kommenterar måldomaren från den aktuella tävlingsdagen domslutet.
– Vi bedömer det som en dubbel C-förseelse. Kusken har jättemånga spödrivningar över upploppet, så kallade serieslag, utan uppehåll, säger måldomaren och fortsätter:

– Det har varit uppe ett fall i överdomstolen som man bedömde vara en dubbel C-förseelse där det var cirka 15 slag och vi slutade räkna vid 25 slag. Det har gått ut ett direktiv kring hur vi ska agera när vi ser sådana här typer av drivningar.

Den här typen av drivningar skapar stress för hästen, menar måldomaren.
– Drivningen handlar inte om hårda slag, men det finns veterinärer som säger att upprepade korta och snabba drivningar är mer ogynnsamt för hästen. Hästen upplever stress på ett helt annat sätt och vi var omedelbart överens om att det handlade om en dubbel C-förseelse.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.