Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Slutade tävla 2011 – dopingtestades nu

Foto: Jörgen Tufvesson/ALN
Prince L. med Erik Adielsson på Jägersro i oktober 2009. Foto: Jörgen Tufvesson/ALN

I dagarna redovisade Svensk Travsport en lista över hästar som dopingtestats utanför tävlingsbanan i januari månad.
De var 38 stycken till antalet och en häst stack ut lite extra. Tolvårige hingsten Prince L. som inte tävlat på sex år(!).

Publicerad:

Den nu tolv år gamla hingsten Prince L. (e. Varenne – Queen L.) återfinns sedan i augusti månad på Kai K Luomalas träningslista. Hade han varit aktiv hade det nog inte sett så konstigt ut, men den senaste starten han gjorde var för sex år sedan; 16 februari 2011. Dessutom har han tretton stycken registrerade avkommor.

Motioneras för att orka med avelsarbete
Prince L. var alltså en av de hästar som dopingtestades under januari månad, vilket Travronden skrivit om tidigare. Kais dotter Sandra Luomala, som även jobbar i stallet, berättar om varför hästen finns på listan.
– Så här är det: han betäcker på somrarna och för att han ska hålla sig i form och klara av det arbetet har ägarna, som har andra hästar hos oss också, lämnat in honom hos oss så att vi motionerar honom. Han körs två gånger i veckan. Så det handlar inte om någon comeback på tävlingsbanan.
I vilket skick är han?
– Bra! Han ser ut som en tävlingshäst, så det är bara bra med honom.
Och det här med dopingtestet?
– Ja, han blev helt enkelt testad. Jag tycker det är jättebra att ST åker runt och tar dopingprover fast det är klart att jag blev lite överraskad när den gamlingen testades, skrattar hon.

Prince L. gjorde 22 starter, vann sju av dessa och tjänade knappt en halv miljon kronor. Största segern kom i oktober 2009 när han vann ett Klass III-försök på Jägersro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.