Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Snacka om radarpar

Foto: Christer Norin/ALN
Foto: Christer Norin/ALN

Nina Stene och Blits Buitenzorg. Där kan man snacka om radarpar.
Nio av tio starter ihop har slutat med seger.

Publicerad:

Nionde segern togs under torsdagskvällen. Bollnäs hade fina, men minst sagt kalla förutsättningar. Termometern visade närmare 25 minusgrader, vilket inte var enkelt för de aktiva. Blits Buitenzorg och Nina Stene hindrades däremot inte - och triumferade.
– Hästen var riktigt bra, men hon låg på under vägen och det förvånade mig en aning, men hon vann lätt, sade Stene efteråt.
Kylan höll däremot på att ställa till det ordentligt, men som tur var agerade Blits Buitenzorg travsäkert.
– Med tanke på kylan så tappade jag faktiskt båda tyglarna över upploppet, men hästen bara travade, så det var skönt. Att rida när det är så här kallt är förjäkligt. Det gör verkligen ont. Det är däremot ingenting jag bryr mig om nu när vi vann, varken kylan eller de åtta timmarna i bil som jag har hem, avslutade Stene och log.
Tränar Blits Buitenzorg gör Östersundtravets Daniel Wikberg. Torsdagens seger var hästens 25:e i karriären och den var värd 30.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.