Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Snacket efter Elitloppet: "Låter sjukt att säga det"

Foto: Micke Gustafsson
Spring Erom med Christoffer Eriksson i lopp Elitloppet 2017, försök ett. Foto: Micke Gustafsson

Här har vi samlat lite av det som sades efter att Elitloppet var avgjort i går.

Publicerad:

”Jag har kollat om finalen och Spring Erom satt faktiskt fast med krafter kvar i rygg på Bold Eagle med tussarna kvar. Det låter sjukt när man säger det, men så var det faktiskt. Hästen verkade fin direkt efter loppet, men vi måste förstås ändå kolla upp honom lite efter två sådana här starter. Om allt är bra är dock meningen att han ska få starta på lite lagom under resten av året”

Dan Widegren var nöjd med sin tolvåring, som passade på att fira ett jubileum med 100 starter

”Det är helt fantastiskt bara att vara med i Elitloppet, men att sitta fast med krafter kvar, är desto surare. Att en sådan som Spring Erom fastnar bakom Bold Eagle med krafter kvar, är bra häftigt när man tänker efter.” 

Christoffer Eriksson om Spring Erom

”Hästen galopperade, utan anledning. Jag fick reda på att han var travsäker och därför testade jag, men tyvärr blev det fel. Han kändes fin efteråt, så galoppen tog han ingen skada av”

John D Campbell om Tjacko Zaz

”Tyvärr blev det galopp, men hästen kommer igen. Han har form alltså, men det blev lite för mycket av det goda”

Stefan Melander efter Cruzado dela Noches galopp i försöket

”Hästen hade fullt sjå att hinna med första varvet, men han spurtade starkt och det var nära att det slutade med en finalplats. Tyvärr var inte marginalerna på vår sida."

Steen Juul om Takethem som slutade femma i sitt försök

”Loppet blev helt fel kört för vår del, så det är bara att glömma. Hästen kändes fin och vi kommer igen”

Christoffer Eriksson om Twister Bi

”Vi hade det sämsta spåret och det löste sig inte under vägen. Hästen hade krafter kvar i mål, så det var surt att det inte ledde till en finalplats”

Janne Soronen om finske Elian Web

”Det blev en liten störning på sista bortre långsidan i finalen och min häst trampade för ett ögonblick upp i vagnen på Propulsion. Det blev ingen galopp, men vi tappade lite fart i det läget. Utan den incidenten hade vi kunnat tjäna en del pengar eftersom D.D.’s Hitman kändes mer på hugget i finalen”

Ulf Ohlsson om D.D.'s Hitman

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.