Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Snackhäst gör comeback

Foto: ALN
Jeppas Maxi efter en tidigare seger. Foto: ALN

Robert Ekströms segerstaplare Jeppas Maxi är tillbaka på tävlingsovalen efter nästan ett års uppehåll på grund av en meniskskada. I kväll går han ut i V64-3 på Mantorp.

Publicerad:

På 16 starter har Jeppas Maxi (e. Varenne) vunnit elva och tjänat drygt 1.1 miljoner kronor. Den numera sjuårige valacken har inte tävlat på över tio månader på grund av en meniskskada han ådrog sig under försommaren. Rehabiliteringen har delvis ägt rum hos travtränaren Caroline Holm i Hudiksvall.

- Han har svarat bra på simträningen och den har givit en jättebra effekt. Men vi inte kört några banjobb med honom överhuvudtaget utan det har bara blivit intervaller hemma, säger Jeppas Maxis tränare Robert Ekström.

I kvällens V64-lopp på Mantorp kommer det endast fyra hästar till start. Men trots det lilla fältet saknas inte kvalitet. Med och utmanar om den 35.000 kronor stora segerchecken är Nadal Broline, Usain Henna och Pantarei Ans.

- Jag kommer att rekommendera en smygresa för Torbjörn. Vi ligger lite lågt men det är klart att hästen har mycket talang, säger Robert Ekström som än så länge inte har några bestämda planer för sin häst längre fram i sommar. Prioritet är att Jeppas Maxi fungerar i loppet.

- Vi hoppas att han tar det här loppet på ett bra sätt. Sedan är det givetvis så att vi hoppas på att kunna ta ut honom i V75 igen fram över.

Jeppas Maxi kommer att gå med skor runt om samt med halvstängt huvudlag.

 - MATTIAS HOLMGREN

FAKTA

Mantorptravet

Mantorptravet
Box 73
590 20 Mantorp
Tel: 0142-825 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,4 m
Bredd 1640: 23,6 m
Upploppets längd: 177 m

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.