Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Snart bokslut för stjärna

Foto: JEANNIE KARLSSON
Foto: JEANNIE KARLSSON

Fredrik Solbergs B.B.S.Sugarlight har inte haft samma flyt 2016 som de senaste åren, men segern i Prijs der Giganten förra helgen värmde kretsen kring hästen.
Nu blir det en start till, sen blir det vinterträning.

Publicerad:

B.B.S.Sugarlight tog hela Norden med storm för ett par år sedan då han utvecklades något kolossalt. Fredrik Solbergs häst har varit med i de största loppen och hävdat sig bra. 2016 har däremot varit lite trögt om man nu kan säga det om en häst som tjänat drygt en miljon kronor. Jämför man med 2015 års intjänat, 4.628.733 kronor, förstår man.
– Jag tycker hästen har känts lika fin i år, men han har haft lite otur och inte fått fullt lika bra utdelning. Han tycker fortfarande det är roligt att tävla och träna, det är det viktigaste, säger Solberg.
Nu väntar en start på Jarlsberg kommande lördag, sedan är det dags för en träningsperiod.
– Vi gör bokslut efter gulddivisionen på Jarlsberg. Hästen har varit igång länge och tanken är att vi ska komma tillbaka starka till nästa säsong.
På sistone har det varit Vidar Hop som kört B.B.S.Sugarlight, men det handlar inte om någon som helst schism mellan Fredrik Solberg och ursprunglige förstekusken Peter Untersteiner.
– Det finns en mycket enkel förklaring, Peter Untersteiner har ett stort stall och han har ofta någon till start i samma lopp, alternativt så är han inte på plats när vi startar. Peter kommer köra B.B.S.Sugarlight i Sverige eller när han har möjlighet, säger Fredrik Solberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.