Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Snöigt i Skara: "Det blir klassisk vinterbana"

Foto: Thomas Blomqvist
Vinterbana väntar under onsdagens lunchtävlingar på Axevalla. Foto: Thomas Blomqvist

Vintriga förhållanden väntar på Axevalla. Snövädret dröjer sig kvar över Skara och onsdagens tävlingar kommer att avgöras på klassisk vinterbana.

Publicerad:

Snön fortsätter att falla över Sverige nu på onsdagen. Skara är inget undantag och på Axevallatravet jobbar banpersonalen för fullt med att få banan i bra skick till dagens lunchtävlingar.
– Det är full fart här nu. Vi fick några centimeter i natt och det fortsätter att komma, säger banmästaren Kristofer Larsson.

Vad kan de aktiva vänta sig för underlag?
– Klassisk vinterbana. Den snö vi fick har vi kört ned. Det blir lite snö i materialet och det är frystorkat där under, men det ingen fara. Det blir vinterbana helt enkelt.

Under tisdagen skapade snövädret problem i trafiken på flera håll i landet. Bland annat hade aktiva svårt att ta sig till Solvallas tävlingar i tid. Några rapporter om eventuella transporthinder har dock inte nått Axevalla.
– Det borde inte vara några problem. De har snöröjt och saltat på vägarna här omkring och det har ju inte kommit några mängder. Vi snackar om några centimeter, inte om något snökaos, säger Kristofer Larsson.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.