Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Snöstormen Stella stoppar tävlingar i USA

Foto: Skärmdump, Northfield Parks lopparkiv
Hästar och kuskar fick kämpa i ovädret på Northfield Park på tisdagen och mycket roligare lär det inte ha varit för loppreferenten. Bilden från lopp 8 vars resultat blev ogiltligförklarat. Foto: Skärmdump, Northfield Parks lopparkiv

Flera banor på den amerikanska östkusten tvingades ställa in sina tävlingar på tisdagen på grund av snöstormen Stella. Och på onsdagen har både Buffalo Raceway och Monticello Raceway meddelat att deras tävlingar skjuts upp. 

Publicerad:

Snöstormen Stella slog till med full kraft över nordöstra USA på tisdagen och det kraftiga ovädret fick konsekvenser för flera travbanor. Dover Downs (Ohio), Monticello Raceway (New York), Rosecroft Raceway (Maryland) och Yonkers Raceway (New York) tvingades alla att skjuta fram sina tävlingar. 

På Northfield Park i Ohio gjorde man ett helhjärtat försök men i åttonde loppet för kvällen tog det stopp. Loppet för passgångare genomfördes men förklarades ogiltligt i efterhand ("no contest") eftersom domarna inte kunde avgöra ordningsföljden i mål. Resten av tävlingsprogrammet fick sedan skjutas på framtiden. 

På onsdagen började stormen att lägga sig men det är fortfarande svårt att ta sig fram på vägar. Hittills har två banor valt att ställa in sina tävlingar för kvällen och det handlar om Buffalo Raceway och Monticello Raceway. 

Meadowlands hade inga planerade tävlingar under tisdagen eller onsdagen. Deras nästa tävlingskväll är på fredag och bör kunna gå som planerat.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.