Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sorbet är med i Elitloppet – Redén historisk tränare

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Sorbet startar i Elitloppet 2019. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Efter segern i Prins Daniels lopp har Daniel Redén valt att tacka ja med Sorbet. Redén blir därmed den första tränaren någonsin att få med fyra hästar i Elitloppet.

Publicerad:

Sorbet ledde hela vägen i Prins Daniels lopp och inkasserade därmed en rosa biljett till Elitloppet. Efter en natts betänketid har kretsen kring hästen valt att tacka ja. Solvallatränaren Daniel Redén blir därmed den första tränaren i historien att få med fyra hästar i Elitloppet.
– Det är ingen tvekan om att Sorbet hör hemma i Elitloppet efter gårdagens lopp. Det stora orosmomentet var om han skulle kunna behålla ledningen från innerspåret och det blev helt odramatiskt. Jag välkomnar med glädje Sorbet till Elitloppet och vill samtidigt gratulera Daniel Redén till att bli den första travtränaren som har fyra hästar med i loppet. En ofattbar stor prestation, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

Daniel Redén var positivt inställd till Elitloppet med Sorbet redan efter målgången i Gävle, men valde att vänta med det slutgiltiga beskedet till söndagen.
– Han såg ut som en dröm i loppet även om det kanske blev lite för mycket av det goda med huvudlaget. Örjan sa att han knappt orkade hålla hästen i sista sväng. Jag vet om att är det någon häst som klarar av att starta vecka-vecka så är det Sorbet, säger Daniel Redén till Travronden.

Hur tänker du kring att vara historisk med fyra hästar i Elitloppet?
– Någon gång ska man ju vara först med någonting. En fjärdedel av fältet låter ganska mycket när man säger det. Det är stort.

Carl Johan Jepson kommer att köra Sorbet i Elitloppet 2019.
– Jepson kommer att köra. Han fick bra connection med honom när han körde senast.

Klara för Elitloppet:
Häst – Tränare
Readly Express – Timo Nurmos
Propulsion – Daniel Redén
Aubrion du Gers – Jean-Michel Bazire
Dijon – Romain Derieux
Double Exposure – Daniel Redén
Looking Superb – Jean-Michel Bazire
Uza Josselyn – René Aebischer
Makethemark – Petri Salmela
Heavy Sound – Daniel Redén
Bahia Quesnot – Junior Guelpa
Next Direction – Timo Hulkkonen
Disco Volante – Stefan Melander
Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
Sorbet – Daniel Redén

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.