Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sorbet – nu även i Sverige

Foto: Micke Gustafsson
Sorbet och Örjan Kihlström vann på Bergsåker på tisdagen. Foto: Micke Gustafsson

Seger på Vincennes i januari, men på svensk mark hade skadedrabbade Sorbet inte vunnit sedan 2015. På Bergsåker var dock dags igen.

Publicerad:

Sorbet (e. Super Photo Kosmos) kom iväg bra från start och efter en inledande spetsstrid mellan Ajlexes Cubano och Order By Keeper fick sjuåringen överta ledningen från den förre. Fram på utsidan kom då Queer Fish och tätduon varvade på 1.15,3.

Då satte Noralf Braekken färg på loppet. Norrmannen lämnade tredje par utvändigt med Evil Enok M.E. och på sista bortre långsidan låg tre hästar i bredd längst fram. Queer Fish tröttnade sedan i ingången till sista sväng och i stället blandade sig West Wing in i handlingen från kön.

Närmare än till andrapriset kom dock inte Micael Brobergs häst. Sorbet  skar mållinjen som klar segrare på 1.13,7a/2.140 meter, medan Evil Enok M.E. höll starkt som trea.
– Jag ville se till så att Balfour inte kom ut från start och sedan fick jag överta ledningen. Det löste sig bra för vår del, sade Örjan Kihlström.
– Jag hade att köra med till slut, men det gick fort. Braekkens häst gjorde ett fantastiskt lopp. Sorbet gjorde det också bra på den här banan och vann säkert.

Segern var alltså Sorbets första i Sverige på närmare tre år, men bakom den statistiken finns en dyster skadehistorik. Tisdagens start var Sorbets blott sjunde på svensk mark sedan 2015.
– Jag hoppas att han ska få vara hel och frisk nu. Då ska han nog få en fin säsong, sade Kihlström.

Daniel Redéns stall fortsätter alltså att visa god form. Solvallatränarens hästar tog elva segrar på 36 starter under april månad och nu inleddes maj på bästa tänkbara sätt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.