Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sorbet överlägsen i Ego Boys Minne

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Sorbet och Carl Johan Jepson efter segern i Rättvik. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Årets upplaga av Ego Boys Minne bjöd inte på någon dramatik.
Sorbet var helt enkelt för överlägsen.

Publicerad:

Gulddivisionen på Rättvik, tillika Ego Boys Minne, hade bara lockat sju hästar och segerchecken på 200 000 kronor hämtades av Daniel Redéns Sorbet.

Åttaåringen med Carl Johan Jepson i sulkyn kunde överta ledningen tidigt från snabbstartande Re Doc. Sedan blev det en defilering in i mål på 11,3/1640a.

– Jag laddade för att hålla ut Adrian och Dante Boko från start. När det lyckades och vi kunde ta oss till ledningen blev det en väldigt säkert seger, sa Carl Johan Jepson som var nöjd att få chansen bakom Redéns stjärna.

– Han platsar på topp 5 bland de bästa hästar som jag har kört. Han ser kanske inte mycket ut för världen men han kan verkligen springa.

I klass 2-försöket gav Jorma Kontio ett fint lopp till Didde Star (e. Juliano Star) i andra utvändigt. Det blev en säker seger för den Nurmos-tränade fyraåringen.

– Han var mycket lugnare idag. Senast var han väldigt laddad. Han kändes bra och vann säkert, sa Jorma Kontio.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.