Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sort Gull fortsätter samla segrar

Foto: HANOLD/ALN
Efter fem raka segrar har Sort Gull ett så kallat "staket" i resultatraden. Foto: HANOLD/ALN

Under hösten bytte Sort Gull tränare till Öystein Tjomsland. Där har hästen nu startat fem gånger - och han har varit först över linjen samtliga gånger.

Publicerad:

2016 var inledningsvis inget vidare år för Sort Gull (e. Åsajerven-Symi) som mestadels galopperade. Under hösten flyttades hästen till Öystein Tjomsland och i den regin vet han fortfarande inte hur det är att förlora efter fem försök. Under fredagskvällen rundade han enkelt sina konkurrenter och gick undan med Ulf Ohlsson i sulkyn.
– Hästen har fin styrka och han har gjort det bra såhär långt. Det gick sakta länge i det här loppet och det missgynnade honom, men han lyckades vinna ändå, säger Ulf Ohlsson.

Knapp seger blev det för den norske gästen Super Julio (e. Juliano Star–Superina Land) och Edvard Kristiansen. Efter ett perfekt lopp i ryggar gick det fort över upploppet och ekipaget kunde koppla grepp i de absolut sista stegen.
– Vi kom fint på det från åttondespår och fick en bra rygg den sista biten. Jag trodde att vi skulle ta hem det, men de invändiga svarade bra, säger Edvard Kristiansen.

Björn Karlsson och Åstas Marcus (e. Järvsöviking–Engesve Bella) tog en enkel seger efter ett fint lopp i ryggar. In på upploppet kopplade ekipaget tidigt grepp och gick undan med god marginal på 1.30,7/2.160 meter.
– Jag kände redan 700 meter kvar att jag hade kunnat dra i högertömmen och blåst till. Hästen har utvecklats väldigt mycket de senaste sex veckorna, framför allt styrkemässigt, säger Björn Karlsson.

En fin första bekantskap fick Jimmy H Andersson med Daniel Berglund-tränade Big Tuna (e. Going Kronos–Mack's Magic). Hästen satt tidigt i ledningen och gick undan över upploppet efter en rejäl insats.
– Loppet blev perfekt för vår del. Jag kände inte till hästen alls förutom värmningen, han var flegmatisk, säger Jimmy H Andersson.

Dragon Powerfly (e. Racer Bourbon–Elles W.Lina) gjorde sin andra start efter ett längre uppehåll och i vanlig ordning satt hästens tränare Per Linderoth i sulkyn. Jeppas Picasso hade längre grepp på upploppet, men kunde inte försvara sig mot Dragon Powerfly som avslutade bra den sista biten.
– Det har varit en massa konstiga fel på hästen, men nu känner jag att vi har kommit någorlunda rätt på det, säger Per Linderoth.

Ledningen hela vägen. Det var segermelodin för Global Millionaire (e. Joyau d'Amour–Keystone Sunshine) och John Östman. Hästen varvade på 1.14,1 och gick sedan undan på 1.13,9a/1.640 meter.
– När "Henkes" häst galopperade kände jag att vi skulle prova i ledningen. Han bet i bra, säger John Östman.

I övrigt blev det också segrar för Ove Lindqvist och Klack Leya (e. Klack Jo) som avlade sin maiden i det andra försöket. Först över linjen var också Valnes Heidi (e. Judge Joe) som skrällde rejält med Lars-Åke Svärdfeldt i sulkyn. I montéloppet var Emilia Leo och Blås Undan (e. Lome Kongen) överlägsna på segertiden 1.27,4/2.180 meter. Avslutningsvis blev det också en triumf för Åkare Liss (e. Igor Brick) efter att tränaren och kusken Tomas B Nilsson gett loppet ett fint lopp i andra utvändigt. 

V64 – Östersund 27/1
Rätt rad: 8–8–1–10–5–5

Utdelning:
6 rätt: 31 478 kr
5 rätt: 412 kr
4 rätt: 39 kr

Omsättning: 8 014 465 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.