Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Southwind Feji hade lekstuga på nytt

Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75
Southwind Feji inkasserade 13:e årssegern. Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75

13 segrar under 2017. Pär Hedbergs Southwind Feji fortsätter sitt segertåg och var överlägsen från dödens på hemmabanan under lördagskvällen.

Publicerad:

15 starter har än så länge resulterat i 13 segrar för Stall Palemas och Pär Hedbergs Southwind Feji (e. Muscle Hill. Och fler lär följa. Trots tyngsta möjliga resa först utvändigt om Talapoin var Southwind Feji totalt överlägsen. Hon kopplade greppet i ingången av sista sväng och försvann sedan till seger med många längder. Mållinjen passerades efter 1.15,9/2160 meter tillsammans med ständige följeslagaren i sulkyn, Mikael J Andersson.
– Det är helt sjukt det här och på vilket sätt hon gör det. När hon hamnade utvändigt om ledaren trodde jag att det skulle bli lite tufft, men hon visade att hon bara var bäst i det här gänget. Hon har gjort en helt otrolig resa och jag tror att hon går hela vägen upp till stoeliten, sade tränaren Pär Hedberg.

Clara Jonasson och Dreamlover G.D. höll på att stjäla loppet från ledningen, men kunde inte stå emot Magnus Dahlén-tränade The Real Star (e. Quite Easy U.S.) och Torbjörn Jansson från mestadels tredje utvändigt. Hästen fick en fin rygg i Xanthis Brazil genom sista sväng och när den sistnämnde galopperade in på upploppet tog The Real Star själv upp kampen med ledaren. Mitt på upploppet var man uppe utvändigt och kunde sedan avgöra säkert. The Real Star tog karriärens tredje seger på 1.16,6a/2140 meter.

Familjehästen Dollar Access (e. Alf Palema) bjöd på en redig smällkaramell när han från rygg på ledaren sköt till ordentligt den sista biten och slog av ledaren Origo Tilly. Med i striden var också Bear Dancer, men Carl Johan Jepsons styrning fick nöja sig med andrapriset.
– Nu är pulsen hög, det kan jag säga. Det här trodde jag aldrig. Hästen har inte vunnit lopp på hela året, men fick avsluta året på bästa sätt. Nu fick vi utdelning och det här var helt grymt, alltså, sade tränaren Mats Olsson.

I segersulkyn satt sonen Klas Olsson.
– Jag är helt tom... Det är speciellt att få vinna sitt första V75-lopp och speciellt med en familjehäst som den här. Jag kände när luckan kom att ska vi vinna på V75 någon gång så är det nu. Det kunde inte lösa sig på bättre sätt.

En övertygande insats stod Helén Blomberg-tränade Global Raceway (e. Muscle Hill) för. Tillsammans med Stefan Persson blev man hängandes i tredjespår och nådde dödens först efter 700 meter. Den tunga inledningen spelade dock mindre roll. In i sista sväng kopplade Global Raceway grepp om loppet och gick undan tappert före en bra avslutande Cash Valley.
– Han är fantastiskt bra och vilket lopp han gör. Han kom ned i andraspår till slut, men efter den tunga inledningen trodde jag att det skulle bli jobbigt, sade tränaren Helén Blomberg.

Thomas Dalborg gav sin egentränade Simb Senta (e. Spotlite Lobell) en perfekt resa i ryggar och följde med i rygg på Flight Dansuer sista halvvarvet. Dalborg vred ut det sjuåriga stoet in på upploppet där hon kopplade ett säkert grepp den sista biten. Det här var Simb Sentas andra årsseger.

Tredje raka segern ordnade Timo Nurmos-tränade Antonio Trot (e. Orlando Vici). Detta efter att Jorma Kontio snabbt avancerat framåt 1600 meter från mål och 300 meter senare satt man i spets. Väl där bjöds konkurrenterna inte på några som helst möjligheter och Antonio Trot gick undan i fin stil över upploppet. Tvåa blev On Track Piraya medan Cantona Mearas slutade trea.
– Han är stark och håller fin form nu. En häst som är väldigt enkelt att köra och jag ville framåt tidigt. När vi kom till ledningen var det inga problem och han vann säkert, sade Jorma Kontio.

Nicklas Westerholms Persos Smokie (e. Scarlet Knight) satt i rygg på ledaren Travolta Treb under större delen av loppet, men när luckan uppenbarade sig över upploppet sköt den nioårige hingsten till riktigt vasst och kopplade segergreppet invändigt. Persos Smokie tog sin andra raka seger och vann närmast före Taffy och Scarpia.
– Jag har nog aldrig kört en häst som blivit så vass i loppet. Vi trimmade lite extra inför idag och loppet löste sig till slut, sade Nicklas Westerholm.

V75 – Axevalla – 23/12

Rätt rad: 8–1–5–5–11–15–4

Utdelning:
7 rätt: 874.204 kronor
6 rätt: 2.011 kronor
5 rätt: 61 kronor

Omsättning: 98.650.583 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.