Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spännande amerikan på väg tillbaka

Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE
D.D.'s Hitman är halsopererad och siktas på att vara startklar om en månad. Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE

I december fick Petri Puro fick in en intressant amerikan i träningen och efter lite strul är hästen nu på gång och är bara en månad från comeback.

Publicerad:

Det handlar om femårige D.D.’s Hitman, som inledde karriären hos Åke Svanstedt som två- och treåring där han bland annat vann Townsend Ackerman. Ifjol flyttades hästen till Ron Burke och han vann ett par lopp, men fick inte den utväxling som ägarna hade hoppats på.

Sedan den 1 december finns nu Donato Hanover-sonen hos Petri Puro och det hörs på honom att han gillar hästen.

– Vi fick operera honom i halsen direkt när vi fick honom, men efteråt har han tränat väldigt bra. Det är en intressant häst och jag skulle tro att han är en månad bort innan vi får se honom på tävlingsbanan, berättar Petri Puro.

D.D.’s Hitman ägs av finske storhästägaren Reima Kuisla och har vunnit fem av 24 starter i USA. Han har tagit rekordet 1.09,8a/1.609 meter och tjänat 735. 555 kronor. Som treåring matchades han tufft mot kulltoppen och mötte hästar som Father Patrick och Nuncio på regelbunden basis utan att göra bort sig.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.