Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spännande helg för Nordström

Foto: Maria Holmén/Travronden
Per Nordström har en spännande helg framför sig. Både i Sverige och Holland. Foto: Maria Holmén/Travronden

Per Nordström har unghästprofil på sitt stall – Av 24 hästar är endast tre stycken tre år eller äldre. I helgen väntar två spännande dagar då Per Nordström har med tvååringar i storloppsfinal i Örebro på lördag och i Holland på söndag. 

Publicerad:

På lördag är det Svampen i Örebro som gäller där förstapriset är 537 000 kronor och på söndag är det Breeders Course-finalen i Wolvega i Holland som gäller med en totalpott på 70 000 euro. I Örebro är Önas Nougat med som vann debuten och sedan har två raka andrapris. 
– Men han kunde lika gärna haft två eller tre vinster. Jag har lättat honom lite i balansen vartefter. Från tunga järnskor till att nu gå med aluminiumskor med sula. Jag körde honom så i måndagjobbet och var väldigt nöjd med honom. Ska jag gnälla lite på något är det att spåret blev lite väl långt ut, men ändå hyggligt. Med lättare balans blir han kvickare från början och ska orka med sig bättre hela vägen. 

Hur ser du på uppgiften?
– Det är en final så motståndet är tufft, men jag håller honom bättre än Filur Sisu och det kommer att gå undan på lördag. I senaste loppet var det ganska tuff vind och prestationen motsvarade 1.12,5-tid. Det blir inga ändringar på vagn eller sulky, säger Per Nordström.

Filur Sisu är med i finalen i Breeders Course i Holland på söndag. Han har ännu inte vunnit lopp på tre starter, men senast var han knappt slagen av Smokin Joe som sprang svenskt rekord 1.12,6a/1640 meter. Samma tid noterades för Filur Sisu. 

På söndag fick Smokin Joe spår två medan Filur Sisu fick spår tre. 
– Filur Sisu fick ett helt okej läge. Vi får starta utvändigt om Kolgjinis häst (reds. anm. Smokin Joe), men min kan öppna snabbt och kommer lättas i balansen till den här starten. Det blir inte barfota, men tunna aluminiumskor fram. Senast var första gången med helstängt huvudlag och jänkarvagn och då det föll väl ut blir det samma nu. Luddes häst är bra, men min häst har tagit förra loppet bra och känns dunderfin så jag hoppas vara med i segerstriden. Enda frågetecknet är långresan, men min häst är cool och fin att resa med och hade jag inte trott att det skulle gå bra så hade jag inte gett mig ut på den här resan, säger Per Nordström.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.