Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spännande namn i dansk avelsvärdering

Foto: Maria Holmén
Svenskfödde Quid Pro Quo med Erik Adielsson inför ett Sweden Cup-försök 2016.. Den sjufaldige miljonären står uppstallad på Bornholm. Han är sedan tidigare bedömd i Sverige där han erhöll 86 poäng vilket motsvarar ett mycket högt skattat avelsvärde. Foto: Maria Holmén

På fredagen är det dags för avelsvärdering hos Stutteri Laser i Danmark och åtta hingstar ska bedömas. 

Publicerad:

Det är ett gäng intressanta hingstar som ska synas i sömmarna av DTC. Bland annat handlar det om Bornholms-stationerade Quid Pro Quo, Peter Rudbecks treårige löfte Dontpaytheferryman, och Stutteri Lasers egna Born In The U.S.A.

Tidigare fanns Opitergium och Dante U.S. med på anmälningslistan, men de har strukits. Däremot har ett nytt namn tillkommit, Bvlgari Peak, som ju vann derbyt i Danmark i fjol. Ready Cash-sonen kommer dock att bedömas via pappersvägen då han står i träning i Frankrike hos Anders Lindqvist. 

Skådeplatsen för avelsbedömningen är Stutteri Laser i Årslev på ön Fyn och följande hingstar är klara:
Become Money (e. Sam Bourbon)
Born In The U.S.A. (e. Muscle Hill)
Dontpaytheferryman (e. Cantab Hall)
Magic Technique (e. Andover Hall)
Quid Pro Quo (e. Yankee Glide)
Running Sea (e. Supergill)
Teddybear Song (e. Windsong’s Legacy)
Bvlgari Peak (e. Ready Cash)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.