Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spännande nyförvärv till Pasi

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Pasi Aikio får in Trecciadoro Rex i träning. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

I lördags slutade hästen fyra i en V75-final på Solvalla. Efter den starten blev fyraåringen kvar i Stockholmsregionen och flyttade ut på Ekerö till Pasi Aikios träning.

Publicerad:

Det fyraåriga stoet Trecciadoro Rex slutade fyra i klass II-finalen i lördags på Solvalla bakom Copimade och Le Miracle på vassa 1.12,4a/2.140 meter. Det fyraåriga stoet kom med fyra raka segrar från Holland innan hon blev tvåa i ett klass II-försök på Charlottenlund under Copenhagen Cup-dagen.

Hon har tidigare varit i träningen hos Jeroen Engwerda i Holland, men kommer nu gå till Pasi Aikio.

– Det är en spännande häst. Vi kommer att leta fyraåringslopp till henne, helst mot ston. Hon har visat att hon har mycket kapacitet i sig, berättar Pasi Aikio.

Totalt har hon tjänat 180.788 kronor och rekordet tog hon i lördags. Hon ägs av holländaren Albertus Mollema, som tidigare har haft Rugiada dei Rex i träning på Yttersta när hästarna stod på Stefan Hultman. Rugiada dei Rex blev struken från storstoeliten i lördags på grund av hälta och det blev sista starten i Sverige.

– Hon var halt och vi tvingades att stryka. Hon har nu gått ner till Holland och jag tror att ägaren skulle försöka få en plats hos Muscle Hill. Om hon inte blev dräktig så väntar nog en fortsättning i Frankrike för henne i vinter, berättar Peter G Norman.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.