Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spartan Kronos imponerade på Vincennes

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Conrad Lugauer skippade Solvalla för att köra Spartan Kronos på Vincennes vilket han gjorde med den äran. Hans egentränade femåring var först över mållinjen i Grand Prix des Benevoles (€85.000).

Publicerad:

Grand Prix des Benevoles blev en kamp mellan Conrad Lugauers Spartan Kronos (e. Muscle Hill) och storfavoriten Bugsy Malone (e. Ready Cash). Båda hästarna fick en fin inledning på loppet och var tidigt med i den främre träffen. Spartan Krons övertog spets efter 400 meter, men släppte omgående kommandot till Bugsy Malone som öppnade första 500 meterna efter 1.12,0. 

Fältet radade upp sig på innerspår och Bugsy Malone öppnade första 1000 efter 1.12,1 och första 1500 efter 1.12,7. In i slusvängen gick de båda hästarna loss från det övriga fältet och bjöd på en härlig upploppsduell. Med 200 meter kvar till mål vred Conrad Lugaer ut sin häst i andraspår och han plockade enkelt ned ledaren i en snabb avslutning.

Segern i Grand Prix des Benevoles var värd 38.250 euro och Spartan Kronos gick i mål på 1.12,3/2.700 meter. Trea i mål slutade norskfödde The Last Ticket (e. Thai Tanic).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.