Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Speedy Foxy Vicane satte grabbarna på plats

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Speedy Foxy Vicane tog sin första seger i gulddivisionen på lördagen. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Tio år gammal visar Speedy Foxy Vicane inga ålderskrämpor. Tvärtom. På lördagen stod hedersmärren som segrare i gulddivisionen på Kalmartravet.

Publicerad:

Speedy Foxy Vicane (e. Chouchou des Dames) fick en resa i rygg på ledande Västerboonthenews och i sista sväng uppenbarade sig luckan. Där och då såg dock Jairo ut att gå mot segern, men med 100 meter kvar till mål tröt krafterna för Joakim Lövgrens häst.

David Källgrens sto närmade sig meter för meter och kort före mål var hon förbi. Jairo var således slagen, däremot kom Elliot Coger med en rykande avslutning längst ut i banan. Hemmahästen var ytterst nära att hinna dit i sin gulddebut, men målfotot gav Speedy Foxy Vicane segern.
– Det kändes väldigt bra när "Jocke" fick jobba på sin häst. Hon levererar varje gång jag kör henne. Det är oerhört bra jobbat av de där två, sade segerkusken Kim Eriksson och åsyftade tränaren David Källgren och hans dotter Isabelle.

"Bara njuta under det här året som är kvar"

Vaggerydsamatören David Källgren har tränat Speedy Foxy Vicane genom hela karriären och fick nu se sin ögonsten vinna i högsta klassen för första gången.
– Det här är så bra det kan bli. Nu hoppas jag att hon får vara hel och frisk. Då ska vi bara njuta under det här året som är kvar.

Det tioåriga stoet tog sin 16:e seger i karriären på tiden 1.12,9 över full väg. Hon belönades med 200.000 kronor och har därmed sprungit in över två miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.