Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spelet något nedåt under Pd'A-söndagen

Foto: Matilda Öhrman
Foto: Matilda Öhrman

Det var med en del oro som franska spelbolaget PMU och Vincennes-banan såg fram emot söndagen. Spelet på trav i Frankrike minskade med cirka 250 miljoner kronor under 2018, en nedgång med närmare tio procent. Skulle det fortsätta?

Publicerad:

Det blev en nedgång, men med tanke på ovädret med regn och blåst över hela Frankrike var den nog försumbar. Banspelet på Vincennes minskade med endast 100.000 euro, från 1,7 till 1,6 miljoner.

Det totala spelat minskade med 2,9 procent, från 30,6 miljoner euro till 29,7 miljoner euro. Minussiffran finns i det stora Quinte-spelet som dippade från 10,6 miljoner euro till 9,6 miljoner euro.

Men trots att siffrorna var okej under den största helgen är det oro i fransk travsport. Efter spelet gått framåt i 15 år kom en tvärnit 2018. Minskningen har fortsatt under vintermeetinget och nya PMU-direktören Cyrill Linette har dragit i handbromsen.

Det franska spelbolaget kommer att minska prispengarna med hela 12 procent under 2019, cirka 275 miljoner kronor. Samt drygt 350 miljoner kronor i administrationskostnader, skriver Paris-Turf.

Många tränare, hästägare och uppfödare är arga.
– Det här kommer utan förvarning för oss aktiva. Dessutom skär man ner prispengarna i dom större grupp-loppen. Prix d’Amérique minskar till exempel med 100.000 euro. Det är inget att än skandal. Det föds över 12.000 hästar i vårt land och i stället göder Le Trot en massa dåliga hästar. Jag är väldigt upprörd, säger Philippe Allaire till Paris-Turf.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.