Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spelform klar: V64 på Solvallas tisdagar

Foto:  Charlotte Hägg
Solvallas tisdagar under 2018 kommer att få spelformen V64. Foto: Charlotte Hägg

Spelformen på Solvallas tisdagar 2018 är spikad.
Det blir V64-spel – men med en liten tvist för att öka intresset.
– Många olika spelformer har varit uppe på bordet men i slutändan stod det mellan V65 eller V64 och då föll valet på V64, säger Thomas Bertilsson PR-ansvarig på ATG.

Publicerad:

Utöver V86 Xpress-tävlande på onsdagar har Solvalla en egen tävlingskväll på tisdagar nästa år. Tanken är att tisdagarna ska vara den sportsligt starkaste tävlingsdagen med högre prispengar än på onsdagarna. Beslutet om Solvallas tävlande nästa år togs i början av september, men något som inte beslutats förrän nu är spelformen på tisdagar.

"Ett tillspetsat erbjudande har varit efterfrågat"

I dag berättade ATG i ett pressmeddelande att det inte blir några större förändringar. Likt andra vardagar – förutom onsdagar – kommer det att bli V64-spel, det vill säga sex avdelningar med en kronas radpris och tre stycken vinstpooler: fyra, fem och sex rätt. Däremot görs en liten korrigering:
– Ett tillspetsat erbjudande har varit efterfrågat denna nya tävlingsdag och att då kunna erbjuda en egen jackpothantering känns väldigt kul och kommer bli spännande att se hur det tas emot av spelarna, säger Thomas Bertilsson.
Jackpothanteringen innebär att Solvallas tisdagar står utanför övriga tre V64-dagar i veckan. Således kommer jackpotpengar flyttas från tisdag till tisdag, inte till nästa V64-tillfälle.

V64 för att kännedomen är större

Hur många spelformer diskuterades?
– Egentligen alla. Det har varit en öppen och bred diskussion som smalnats av till att handla om två spelformer: V65 och V64.
Vad gjorde att valet föll på V64?
– Det tyngsta argumentet är att kännedomen om spelformen är större och på så sätt attraktivare för spelarna.

"Ja, då får vi så klart omvärdera"

Bertilsson menar att det inte handlar om någon testperiod initialt.
– Nej, som känslan är nu så är det spikat att det blir V64-spel under 2018, det är vår intention. Händer det saker under vägen, ja – då får vi så klart omvärdera, men vi går inte in med tanken att vi ska ändra på det här om ett halvår.
Hur stor del i beslutet av spelform har Solvalla?
– Vi har givetvis haft en dialog med Solvalla, det har varit diskussioner fram och tillbaka, så det är inte enbart vårt beslut.
Jackpotreglerna gäller även när tävlingsdagen inte körs på tisdagar under året.B

Blivande sportchefen: "Känns bra"

Anders Malmrot tillträder som sportchef på Solvalla i början av januari och han är nöjd med beslutet.
– Kanske att V65 stod överst på önskelistan men när det här ändå blir lite av en egen spelformsdag i kraft av jackpotreglerna så köper jag det. De jackpotpengar vi skramlar ihop tillfaller inte torsdagens V64-omgång och det känns bra.

 

FAKTA

Så tävlar Solvalla 2018

Enligt det förslag som Svensk Travsport lagt fram – vilket ännu inte klubbats igenom av ATG:s styrelse – tävlar Solvalla utöver V75-omgångarna 37 stycken saxade onsdagar samt 35 stycken tisdagar (egen kväll).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.