Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spelreklam kan förbjudas

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
Civilminister Ardalan Shekarabi. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Civilministern Ardalan Shekarabi (S) öppnade i dag upp för ett totalförbud mot spelreklam.
Han anser inte att branschens självreglering är tillräcklig.
– Vi kommer att göra det som krävs för att konsumenterna ska skyddas, sade han på en presskonferens.

Publicerad:

Under onsdagen kallade civilministern till presskonferens beträffande spelreklamen. Uppgifter i medier gjorde, under förmiddagen, gällande att regeringens avsikt är att totalförbjuda viss reklam.

Möjlighet förbjuda spelreklam

Riktigt så konkret var inte Ardalan Shekarabi i sitt tal där han offentliggjorde att en utredaren Anna-Lena Sörenson (S) får i tilläggsdirektivet att ta fram åtgärder för att begränsa spelreklamen.
– Utredaren har möjlighet att föreslå förbud mot särskild reklam, till exempel nätcasinon. Det kan också begränsas var och när man får lov att marknadsföra sig. Det finns faktiskt också en öppenhet för utredaren att föreslå ett totalt eller partiellt förbud av spelreklam, sade Shekarabi på presskonferensen.

Utredningen förväntas stå klar i oktober 2020.
Som en följd av dagens händelser har aktien hos flera av de börsnoterade spelbolagen rasat.

Fotnot: Artikeln har uppdaterats. I en tidigare version framgick det inte att utredaren Anna-Lena Sörenson – som bland annat utrederer hästnäringens finansiering – fått tilläggsdirektivet rörande spelreklamen, utan det framstod som att en separat utredning skulle sjösättas. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.